nieuw jaar, nieuwe regels

Een selectie van allerlei nieuwe regels staat in dit artikel.

Een paar voorbeelden uit het stuk:
“Het basispakket van de ziektekostenverzekering ondergaat weer enkele aanpassingen. Zo gaat de maximale vergoeding voor pruiken omhoog van 269,50 euro naar 383 euro.”
“Oudere weduwen en weduwnaars krijgen in het nieuwe jaar meer steun. Bedrijven die ze in dienst nemen, ontvangen 6500 euro aan premiekorting. En voor jongeren onder 23 jaar betalen ondernemers geen premies ww, wia, wao en zorgpremies meer. Het kabinet hoopt dat bedrijven jongeren in dienst houden.

Mensen met een eigen bedrijf moeten goed opletten. Want van marktkoopman tot notaris maar ook de arts en de Vereniging van Eigenaren, kortom alle bedrijven en rechtspersonen, moeten vanaf 1 januari in het handelsregister van de Kamer van Koophandel zijn geregistreerd. Wie weigert, kan een boete krijgen tot 18.500 euro.

Groen rijden wordt extra beloond. Wie een energiezuinige auto koopt, krijgt vrijstelling voor de aanschafbelasting bpm.”

Enzovoorts. Zou het handig zijn als de overheid een site had en/of een boek(je) met al die nieuwe regels? Ja, hoor ik u zeggen, daar zijn brochures voor. Ja, maar alles ineen? Het is een idee… en als je geen weduwe bent, dan KEN je er misschien een en kun je die tippen.

Ik zeg: DOEN!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s