Foute man??

Foute mannen, wat wordt er veel over geluld…zoals  over de meisjes in Den Helder die massaal op foute mannen zouden vallen.
En natuurlijk de foute man in het boek van Kluun– die vreemdgaat terwijl zijn vrouw op sterven ligt…er zijn mensen die zich daar heel druk om maken – is dat vreemdgaan dan erger dan wanneer de vrouw gezond is?

Morele oordelen zat altijd.

Journaliste Suzanne van den Eynden schreef in next van 30 november j.l. een artikel over de populariteit van "Komt een vrouw bij de dokter". Helaas staat het niet online, maar haar verhaal kwam hier op neer: Vrouwen als zij, en een aantal van haar vriendinnen, die op foute mannen vallen (vielen) zouden door het lezen van het boek of het zien van de film denken dat het altijd nog erger kan.

Het boek als troost.

Dapper geschreven, maar ik denk dat Van den Eyndens verklaring niet ver genoeg gaat.

Ik denk dat de populariteit van Kluuns boek ook komt omdat veel vrouwen dan weer eens ‘bewezen’ zien dat ‘alle mannen eigenlijk klootzakken zijn, vooral hun lul achterna lopen en niet te vertrouwen zijn’.
Het standaardbeeld dat over de man bestaat.

Het interessante is dat nu juist de vrouwen die klagen over foute mannen en klootzakken zelf natuurlijk fout zijn: zij kiezen voor seks met een zogenaamd foute man.

Zij zijn niet serieus te nemen op relatiegebied –  en het dappere aan het stuk van Van den Eynden is dat dat ook blijkt – de vrouwen die zij beschrijft kicken op getiranniseerd worden en denken dat die heftige gevoelens die ze ervaren op verliefdheid duiden. En zo worden ze ook nooit serieus genomen en kunnen ze mooi blijven denken dat mannen klootzakken zijn.

Advertenties

4 Comments

  1. Ja Lady D. Die vriendinnen willen geen respect… dus worden ze zonder respect behandeld. maar eh… als je ze deze redenering vertelt, veranderen ze hun gedrag vaak niet. Ze gaan maar uit van hun gevoel – ook als dat hen diep ongelukkig maakt.Enfin, ze verdienen het ook niet goed behandeld te worden. als ze dat eens zouden inzien.

    Verder klagen vrouwen m.i. veel te snel dat een man fout is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s