Frank Vandenbroucke overleden

De wielrenner Frank Vandenbroucke, zeer bekend als VDB, inmiddels al bezig aan zijn vijftiende seizoen als prof, is gisteren overleden. Officieel aan longembolie, maar verhalen over medicijnmisbruik doen ook de ronde.
VDB was een renner met een gigantisch talent, die soms ook heel hard trainde, maar nog veel extremer leefde De arme jongen moest al vanaf de tijd dat hij op een fiets stapte, horen dat hij ‘de nieuwe Merckx’ was.

Ik ben God niet Velen buiten de wielersport die zijn naam niet kennen, zullen wel gehoord hebben van zijn beroemde smoes toen in zijn schuur dopingproducten werden gevonden: “Die spullen zijn voor de hond” . Wat ik wel humor vond.

Belgiëstaat vandaag op zijn kop, en de eerste vergelijking met Jackson is ook getrokken. Psycholoog Jef Brouwers op cyclingnews:
“Frank’s life is a little bit comparable with that of major pop stars like Michael Jackson. With all the stories about him. But ultimatelyFrank was fragile and very sweet, charming and grateful. He suddenlydisappeared and then turned back almost begging for help. It was acoming and going, from the deepest depths back to the top, and thenback down again.”

Frank Vandenbroucke publiceerde in 2008 de autobiografie Ik ben God niet.

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s