When Sting used to be cool

Geniaal commentaar bij een liedje van The Police op youtube:

door ene ‘enriquefn’ die meldt:
"The best The Police B-Side by far. This wasxefxbbxbf when Sting used to be cool"

Die teleurstelling herken ik.

Zie: deze link op youtube

Wat betekent Shambelle eigenlijk? Of is het gewoon een naam? Vroeg ik me nog af..

Advertenties

3 Comments

 1. hi michiel. wie weet. geen idee wat DAT dan weer is trouwens. Wel is shambelle een winkel in lingerie/kousen/jarretelles zag ik op station utrecht (een winkel die zo heet). maar ja./.

 2. Hoi Renzo,

  Hoe gaat-ie? Sorry, ik kom hier maar eens in de twee weken of zelfs nog minder frequent langs. Dan moet je lang op een antwoord wachten. Op Bol.com vind ik bij xe2x80x98Shambala, het verborgen land waar het wiel van de tijd stil staatxe2x80x99 onder meer dit:

  xe2x80x98In het hart van Azixc3xab bevindt zich ergens in een geheime vallei een verborgen koninkrijk. Over dit paradijselijk oord op aarde bestaan eeuwenoude legenden, liederen en folklore. Die overleveringen vertellen dat de tijd daar stil staat en de bewoners zelf mogen bepalen hoe lang zij willen leven. Onder verschillende benamingen is het mysterieuze koninkrijk bekend. Als xe2x80x9cShambhalaxe2x80x9d is het mystieke land in de westerse wereld het meest bekend geworden. Dat gebeurde door de verhalen van ontdekkingsreizigers en bergbeklimmers aan het begin van de vorige eeuw. De paar uitverkorenen die Shambhala hebben bezocht zeggen dat het wordt afgeschermd door bovennatuurlijke krachten. Alleen degenen die spiritueel gezuiverd zijn, kunnen de obstakels omzeilen die de toegang versperren. Communistische regimes in Centraal-Azixc3xab hebben gepoogd om deze culturele tradities en religieuze stromingen uit te roeien. De eeuwenoude legenden en profetiexc3xabn van Shambhala zijn desondanks blijven voortbestaan. Hieruit blijkt de tijdloze waarheid van deze overlevering die de bron is van talrijke oude culturen en mystieke tradities. In dit boek staat beschreven hoe de legende van Shambhala in een ver verleden ook in Europa bekend is geweest. Daarbij wordt de link gelegd met de Kelten, het verdwenen continent Atlantis en tijdloze fenomenen zoals graancirkels en ufoxe2x80x99s.xe2x80x99

  Als je het onvoltooide gedicht xe2x80x98Kubla Khanxe2x80x99 van Samuel Taylor Coleridge zou kennen, of de afgeleide daarvan, xe2x80x98Xanaduxe2x80x99 van Rush, dan zou je hiervan veel herkennen.

  Hartelijke groet,
  Michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s