de Tour; visie op Armstrong (een rare vervelende kwibus) voor wie ik ook bewondering heb, over Kirsipuu enzo meer

Wat kan Lance Armstrong zeuren:
Na afloop van de etappe van vrijdag waarin Contador ca. 20 seconden op hem pakte, riep hij dat dát niet het plan was, niet de bedoeling. Maar dat hij verwacht had dat Contador zich niet aan het plan zou houden…
tja.

Heel vreemd. Armstrong mag zelf wel Contador aanvallen – deed het ook in die waaierrit- maar andersom mag het niet van hem. Hij mag zelf wat hij anderen niet toestaat.

Een dubbele moraal, die de schijterige journalisten gewoon optikken en uitzenden, niks kritisch durven te vragen.
Armstrong rijdt tegen Contador, dat is duidelijk. Waarom zou Contador niet tegen teamgenoot Armstrong mogen rijden dan? (Contador draait ook al om de hete brei heen trouwens)

De sympathie van de wielerjournalisten ligt bij de toegankelijke en goed citeerbare amerikaan. Maar netjes handelt men niet: even doordenken dames en heren wielerjournalisten!
Maar nadenken is niet de sterkste kant van wielerjournalisten. Zie dit stuk in ‘de Journalist’
zie ook dit anti-MartSmeets-stuk. 

Wielerjournalisten doen natuurlijk ook goede dingen. Zo las ik op de geweldige NOS-toursite nieuws over de Est Jaan Kirsipuu, jarenlang vaste klant in de Tour, en ik denk inmiddels als bijna 20 seizoenen prof:

“hij koerst nog. Kirsipuu (volgende week wordt hij 40) rijdt tegenwoordig voor het kleine Letua Cycling Team. Vorig jaar was hij nog nationaal kampioen, dit seizoen won hij al etappes in Kameroen, Marokko en Ierland.”

Kijk, dat willen we weten.

Deze Tour gaat er mogelijk een worden van renners binnen 1 team (Astana) die tegen elkaar gaan rijden. Misschien zelfs wel 4 tegen elkaar (Kloden, Leipheimer ook, al werpen die zich nu als knecht op)
Een koningsdrama: vaak spannend, zie ook de Tour van 1986 (Lemond tegen Hinault) en de Giro van 1987 (Roche tegen ploegmaat Visentini) en een Vuelta begin van deze eeuw toen Aitor Gonzalez zijn ploegmaat Sevilla uit het geel reed.

Advertenties

4 Comments

  1. Ken je het vermakelijke `Jaan Kirsipuu, een wielerromance’ van de Haagse dichter schrijver Renxc3xa9 Schwab? (uitg, Horus, Den Haag, 2003).

  2. Kwam het berichtje van 12-07-2009 toevallig tegen.
    Of Jaan weet dat hij een grote fanclub heeft, weet ik niet. Ik heb hem een paar jaar vergeefs ‘nagejaagd’ om hem een exemplaar van mijn boekje te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s