Andiamo! : een eeuw Giro d’Italia


 

 

 

 

Download PDF voor een voorpoefje

 

Geen etappekoers is spannender, mooier of dramatischer dan de Giro dxe2x80x99Italia. Geen slappe aanloop, zoals in de Tour vaak, maar hup, direct de bergen in. Tegelijk is de Giro vaak een secondenspel, vele malen was de marge tussen de nrs 1 en 2 minder dan 1 minuut! Ook dit jaar weer tussen Menchov en Di Luca.

De echte kenners zeggen het zelf: eigenlijk is de Giro mooier dan de Tour. De Giro staat bekend om zijn steile, loodzware beklimmingen, die ieder jaar weer voor spektakel zorgen. De wegwedstrijd door het prachtige Italiaanse landschap kent een rijke geschiedenis. 

Menig coureur droomt van het maglia rosa, de leiderstrui in de Giro d’Italia. In de honderd jaar dat de Giro bestaat zijn er slechts vijf Nederlandse renners die het roze mochten dragen:Wim van Est, Gerrit Voorting, Jean-Paul van Poppel, Erik Breukink en Jeroen Blijlevens. Nooit was er een Nederlandse eindoverwinning en slechts twaalf verschillende Nederlanders kwamen in een etappe als eerste over de finish. Johan van der Velde zegevierde drie keer in hetpuntenklassement.

In Andiamo! vertellen diverse auteurs over de Giro.  Een mooi verhaal is het interview met Erik Breukink, en dan vooral over de ronde van 1988, die hij had kunnen winnen?!

Ik genoot erg van het verhaal van wielrenner Pedro Horillo. de man heeft een zachte, doch niet vervelend-softe stijl:

Andiamo! Een eeuw Giro dxe2x80x99Italia is rijkelijk geïllustreerd en bevat verhalen van onder anderen Bert Wagendorp, Jeroen Wielaert, Erik Brouwer, Léon de Kort en Jan-Cees Butter.

Andiamo! Een eeuw Giro d’Italia
Diverse auteurs                         

Paperback   304 p | gebonden | ISBN 9789048200337 | Zojuist verschenen (juni 2009) |  Prijs   EURO 34.90.

[ LATER MEER ]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s