Hysterische verslaggeving inzake Koninginnedag

door Karel van der  Weide

Het duurde even, maar Nederland heeft eindelijk haar eigen 9/11. Een verwarde man boorde zich in een klein model wagen door een wegafzetting, juist op het moment dat de bus van het koninklijk huis voorbij rijdt.

Nog voor een onderzoekscommissie met conclusies is gekomen, hebben de media hun oordeel al klaar. Zij

-VERONDERSTELLEN een aanslag

-SPECULEREN als gevolg van een bekentenis kort na het voorval

-CONSTATEREN dat de beveiliging niet deugt

-PONEREN dat de toekomst van Koninginnedag in het geding is

Alle mogelijkewetsartikelen worden van stal gehaald om te bewijzen hoe ernstig ditvoorval wel niet is. xe2x80x98De allereerste aanslag op het huis vanOranjexe2x80x99; zeker nooit van Balthasar Gerards gehoordxe2x80xa6

Kortom, de nuance was verte zoeken. Iedereen met een beetje gezond verstand ziet dat het hierom een wanhoopsdaad van een eenling gaat. Ontslagen, huurschuld; een schreeuw om aandacht. Wie een lid van het koninklijk huis daadwerkelijk om wil brengen, hoeft maar een beetje huiswerk te doen.Beatrix verschijnt regelmatig in bejaardenhuizen, Maxima bijvrouwenverenigingen; allen zijn relatief eenvoudig benaderbaar. De dader had wapens laat staan explosieven in zijn auto en zelfs met een Hummer had hij de koninklijke familie hooguit een whiplash bezorgd.

 

250 agenten (!!??) zijn op de zaak gezet. Ter contrast: de avond voor Koninginnedag hield de politie alleen in Amsterdam al zestig Oranjefeestgangers aan, iets waar geen enkele ophef over is, zelfs als normaal wordt verondersteld.

Waar is Maarten van Rossum als je hem nodig hebt?!

Advertenties

3 Comments

  1. Interessant dit ANP-bericht. Al spreekt een deskundige voor de gewone mensen, ik denk/vrees dat hij gelijk heeft. Gaat ie:
    GRONINGEN (ANP, 1 mei ) – Veel mensen zullen blij zijn dat de dader van het drama in Apeldoorn aan zijn verwondingen is overleden, zegt de Groningse sociaal psycholoog Hans van de Sande. ,,Heel wat Nederlanders zijn ‘van door de korte bocht’ en roepen al snel dat de dader aan het gas moet of zoiets.”

    ,,Nu de man dood is, denkt misschien ook wel menigeen in zijn hart dat hij er makkelijk vanaf is gekomen”, vervolgt de wetenschapper, die verbonden is aan de Rijksuniversiteit Groningen.

    Voor het ‘gesundenes Volksempfinden’ verwijst hij naar Balthasar Gerards, de moordenaar van Willem van Oranje. ,,Gerards is in 1584 in het openbaar op de meest gruwelijke manier gemarteld en uit elkaar getrokken. Men vond dat toch prettig om te zien. De mens is sindsdien natuurlijk niet veranderd. Er zit nog altijd een soort duiveltje in ons, hoewel we dat graag proberen te bedekken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s