grote brillen…

Gezien, afgelopen woensdagochtend 8:10, trein Utrecht – Amsterdam: twee meisjes (in de 20) met grote brillen. En later die week nog eentje. Is dat mode?

 

Advertenties

9 Comments

 1. Interessant dat je het opmerkt, die brillen. Grote brillen zijn al een tijdje de norm wat zonnebrillen betreft, het kan heel goed dat dat nu ook opgaat voor gewone brillen. Op het foto’tje bij je artikel (da’s Georgina toch?) gaat het in ieder geval om een echte bril met geslepen glazen. Van die brede, hoekig zwarte monturen met chagrijnig kleine glazen en breed uitgevoerde pootjes (poten?), die op een soort Zorro-maskers lijken, die zie je gelukkig niet meer zo vaak.
  Waren die meisjes in de trein op een algeheel secretaresselijk-hitsige en sexy manier gekleed of bleef het bij die opvallende monturen? Zie voorbeeld.
  http://blogging.myassoff.com/archive/2008/12/29/brilorama

 2. Om voor ieder hier maar even wat helderheid te verschaffen: Het is eigenlijk niet de bedoeling van zo’n bril om er op een bepaalde manier uit te zien (intellectueel, hitsig of sexy). De bedoeling is om DOOR een bril te kijken. Daar is de bril oorspronkelijk ook voor ontworpen. Een bril is een optisch instrument dat voor de ogen gedragen wordt en de ametropie (refractiefout) van het oog opheft waardoor de drager scherper ziet zodat U allen hier geen beoordelaar bent, maar slechts tot de groep van beoordeelden behoort.

 3. Mooi ironisch verhaal T. witteveen, want alles wat functioneel is,kan ook gebruikt worden als mode, dat weet jij toch ook? of mag een menszich niet verfraaien van jou?
  😉

 4. Natuurlijk mag dat: Ik moet een nieuwe rolstoel. Ben benieuwd hoe ze dit jaar zijn, met die van vorig jaar durf ik niet meer over straat. Zeker niet als ik er secretaresselijk-hitsig en sexy uit wil zien.
  En in de bus zag ik nog 2 meiden met van die grote roze hoortoestellen. Schijnt intelectueel te staan. Laat die sletten iets
  uit de volkskrant voorlezen en ze vallen door de mand.

  U leest het goed: volkomen normaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s