Signeersessie Karel van der Weide en Renzo Verwer, 6 december

bobbyboek

Op zaterdag 6 december komen zowel Renzo Verwer als Karel van der Weide signeren in Het Paard. Deze dubbele signeersessie duurt van 12:00 tot 14:00.

Karel van der Weide signeert zijn onlangs verschenen boek: Schaken voor huisvrouwen.
Renzo Verwer signeert Bobby Fischer voor beginners.

Over Bobby Fischer voor beginners:
Wat doe je voor de lol?, zo vroeg Johnny Carson aan Bobby Fischer. Het was in Carsons talkshow, vlak nadat Fischer in 1972 de wereldtitel behaald had. De schaker keek de presentator aan alsof deze knettergek geworden was en antwoordde bloedserieus: Ik schaak.
De tragiek van Fischer (1943 – 2008) wordt duidelijk in deze biografische schets. Hij is nu dood, maar niet alleen zullen zijn legende en zijn partijen hem overleven, maar ook zijn eigen spel (Fischer Random Chess) en de Fischer-schaakklok.
Renzo Verwer werd geboren in 1972, het jaar van de match Fischer – Spassky. Al snel ontdekte hij dat zijn schaaktalent zeer beperkt was, maar schrijven over schaken bleek een tweede natuur. Verwer was lange tijd freelance journalist. Voor deze biografie dook hij nog eens in het wonderlijke leven van Bobby Fischer.

“Een leuk, geinig boekje, dat je ademloos uitleest.” – Lydia van der Weide, journaliste, niet-schaker.

Over schaken voor huisvrouwen:
De mensen vragen zich wel eens af: wat doet zo’n profschaker de hele dag? Zouden zulke intelligente lieden zich niet beter nuttig kunnen maken voor de maatschappij? Hoe voorziet een schaker in zijn seksuele behoeften? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in Schaken voor huisvrouwen.

Grootmeester Karel van der Weide (193) is enkele maanden geleden gestopt als beroepsschaker. Onderwijl schaakt hij er tegenwoordig nog lustig op los, en is nu actief als journalist. Zijn ervaringen met de schaakwereld legde hij vast in Schaken voor huisvrouwen.

Schaken voor huisvrouwen is in de schaakwereld nu al een hevig omstreden boek. Het kent bewonderaars en haters.

Beide boeken zijn bij uitstek geschikt voor mensen die graag over schaken lezen. Er staan weinig partijen in, het gaat om het verhaal

Schaak en go winkel het Paard
Haarlemmerdijk 173
1013 KH Amsterdam
Tel 020-624 11 71
http://www.schaakengo.nl

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s