merkwaardig

op de site van filosofe Stine Jensen – http://www.stinejensen.nl

staan onder het kopje biografie wat merkwaardige zinnen.

” Stine is gek op film & reizen & vliegvelden. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze op tussen Amsterdam en Istanbul, en woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders. Liefde tussen twee culturen (2005) een persoonlijk boek over liefdesrelaties tussen Turken en Europeanen.”

Ik las er in eerste instantie overheen, maar laat ik nou, die Turkse Vlinders gelezen heb, gedacht hebben dat ze in Istanbul woonde vanwege haar Turkse geliefde…
Of stond alles, zoals het een waar kunstenaar schijnt te betamen, in dienst van het boek?
Mag hoor, maar het viel me op.

Een zin verder

Toen de zilverrug Bokito op 18 mei 2007 uit brak in en een vaste bezoekster ernstig verwondde, verwierf Stine nationale bekendheid. In de nasleep van de affaire bleek Stine Jensen een graag geziene gast in de actualiteitenprogramma’s op radio en televisie.”

Het begrip BN-er wordt hier werkelijk enorm geïnflateerd (is dit goed Nederlands? Nu ja , u begrijpt wat ik bedoel). Ik wil best 1000 mensen, in de provincie en in de randstad, graag op straat aanspreken en vragen of de naam Stine Jensen hen wat zegt.

Ik heb toch het idee dat Jensen nog niet half zo bekend is als naamgenoot en collegaDeen Robert Jensen, of ex-wielrenner Michael Boogerd (die op zichzelf al een minor Bekende Nederlander is) of Jaap Amesz uit de Gouden Kooi, of zelfs nog Rita Corita (leeft die eigenlijk nog?).

 

3 Comments

  1. Erop terugkijkend bleek de Turkse ex-vriend eigenlijk niet zo relevant. Dan is het schrijven van het boek dxc3xa9 reden geworden van haar verblijf in Istanboel. Je haalt verder aan: “Toen de zilverrug Bokito op 18 mei 2007uit brak in en een vaste bezoekster ernstig verwondde, verwierf Stine nationale bekendheid.” Ook die gorilla zal later niet zo relevant blijken, vrees ik. Ze was gewoon op tv. Het ging over haar en haar boek. Meer niet.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s