HET SOCIALISTISCH HUIS VAN ORANJE.

door Donald Olie

Geert Wilders is kwaad op de koningin vanwege haar kersttoespraak en stelt en passant voor om de monarchie terug te brengen tot  pure ceremonie. En het zogenaamde weldenkendedeel van Nederland was natuurlijk weer ouderwets verontwaardigd enkwaad op Wilders. In RTLboulevard reageerden Peter van der Vorst en Albert Verlinde zelfs ronduit opgetogen dat van oudsher republikeinse linkse partijen zich niet achter Wilders scharen, maar achter dev orstin.

Hun verbazing is natuurlijk onnozel.Want kon je  veertig jaar geleden als rechtgeaard republikein nog terecht bij de linkse partijen en stond rechts nog onvervaard achter het koningshuis, anno 2007 zijn de tafels verschoven en ligt de situatie totaal anders. Want dankzij haar zalvende linkse praatjes en bemoeienissen heeft Beatrix er voor gezorgd dat zelfs een partij als de SP de afschaffing van de monarchie laag op de agenda heeft staan.En zo zorgde Beatrix ervoor dat haar vroegere erfvijanden vrienden werden en heeft zij zo de duur van de monarchie ontegenzeggelijk opgerekt.

Want, los van Wilders opvattingen,heeft hij natuurlijk het grootste gelijk als hij stelt dat de koningin niet een toespraak kan houden, waar ze  vervolgens niet op kan worden aangesproken.

Het liefst zag ik die onzinnige,ondemocratische  poppenkast, dit moderne speeltje van links, helemaal verdwijnen. Maar als het vorstenhuis zich voortaan beperkt tot lintjes doorknippen, etcetera, valt daar goed mee te leven.

Advertenties

2 Comments

 1. ik vind het koningshuis ook flauwekul. maar is het zo’n speeltje van links? d66 is voor een ceremoniele functie van de monarchie, en verder zijn alle partijen, behalve PVV, voor het koningshuis.

  Ik zie wel een ‘oplossing’
  – de koningin houdt dit soort toespraken en gaat daarna over de inhoud in debat. Dat kan nu niet.
  – de koningin blablaat wat voor zich uit, en we zenden het niet meer uit, en drukken het niet meer af.

  Immers, we weten wel dat ze voor vrede en verdraagzaamheid is enzo.

  Ik ben trouwen ook voor vrede, voor beter onderwijs, voor het milieu, tegen armoede., goed he?

 2. Ja, inderdaad is D’66 voor een ceremonieel Koningshuis. Maar zoals wel vaker bij die partij is deze keuze eigenlijk al ceremonieel te noemen.
  Stelt dus helemaal niks voor.

  Met jouw aanbevelingen kan ik het niet anders dan eens zijn.
  Maar het liefst zou ik zien dat ze vandaag nog hun spullen pakten en opstapten. Want ik blijf het middeleeuws vinden dat een bepaalde familie boven de wet is gesteld en dat dit ook weer geldt voor hun nazaten.
  En dan te bedenken dat de tak van Oranje bijna was uitgebloeid, maar dankzij de hulp van een viriele hoveling weer verder kon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s