Meer groen!

Ik  vind het een goed idee. Of het nou kalmeert, weet ik niet… maar het is daar wel heel grijs en niet-groen.

Amsterdam – Kalmerende-planten-weggeef-actie 
Opzaterdag 8 december 2007 zal kunstuitleen / galerie Beeldend Gesproken van 16.00-17.00 uur kalmerende planten uitdelen aan voorbijgangers ophet kruispunt Overtoom-Eerste C. Huygensstraat te Amsterdam.

Amsterdam-Oud-West verlangt naar meer groen in de openbare ruimte, verbeteringvan luchtkwaliteit en terugdringen van verkeersagressie. Om te voorzienin deze nijpende behoefte zal Beeldend Gesproken op zaterdag 8 december, van 16.00-17.00 uur, kalmerende planten uitdelen op het kruispunt Overtoom-Eerste C. Huygensstraat. Op deze drukke en gevaarlijke kruising is geen groen te vinden en de lucht sterk vervuild. De rustgevende planten die uitgedeeld worden zullen CO2-uitstoot reduceren, zuurstofrijke en kalmerende lucht verspreiden en leiden tot vermindering van agressief verkeersgedrag. Met de plant in hun hand zullen de verkeersdeelnemers bedaard hun weg vervolgen en een positieve bijdrage leveren aan de oplossing van urgente problemen in Oud-West.

Deze activiteit komt voort uit de tentoonstelling Kiosk 7 – OudWestKiosk in SMART Project Space te Amsterdam.

Tentoonstelling in SMART Project Space
In 1937 ontwierp architect Berthold Lubetkin twee ellipsvormige kiosken voor een dierentuin nabij Birmingham in Engeland. De Britse kunstenaars Gavin Wade en Simon & Tom Bloor organiseerden in 2005 een kunstproject over de kiosken. Sinds die tijd voorzien ze de wereld vanhun eigen versies van de kiosk, op zoek naar nieuwe functies.The image xe2x80x9chttps://i1.wp.com/haarlemmermeer.allesvan.nl/images/company/av-haarlemmermeer/543/planten.jpgxe2x80x9d cannot be displayed, because it contains errors.

OudWestKiosk
In2007 is het tijd voor de OudWestKiosk. De kunstenaars onderzochtenwelke verlangens er leven onder bewoners en bezoekers van Amsterdam Oud-West die vervuld kunnen worden door een kiosk. Organisaties uit Oud-West hebben voorstellen ingediend voor een nieuwe kiosk-functie. Uit de reacties zijn vier voorstellen geselecteerd, waaronder het voorstel van kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken. Deze vier voorstellen hebben vorm gekregen in een tentoonstelling in SMARTproject Space.

Flora-kiosk van Beeldend Gesproken
Oud-Westverlangt naar meer groen in de openbare ruimte, verbetering vanluchtkwaliteit en terugdringen van verkeersagressie. Een flora-kiosk kan volgens Beeldend Gesproken voorzien in deze behoeftes. Een flora-kiosk is een mobiel natuureiland. Beschilderd met florale motieven, groen en vol rustgevende planten. De kiosk is openbaar,mensen kunnen zich er terugtrekken in de natuur, frisse, kalmerende lucht opsnuiven en tot rust komen. De flora-kiosk is een oase van rusten staat bij voorkeur op een druk kruispunt.

In SMART ProjectSpace is de flora-kiosk uitgewerkt in een tentoonstelling. Stad, natuur en kunst uit de collectie van Beeldend Gesproken komen daar samen ineen bijzondere opstelling.

Tentoonstelling:
3 november – 15 december 2007

Openingstijden:
dinsdag – zaterdag, 12.00-17.00 uur

SMART Project Space
Arie Biemondstraat 105-113
1054 PD Amsterdam

(SMART Project Space bevindt zich in het voormalig Pathologisch Anatomisch Laboratorium op het Wilhelmina Gasthuisterrein).

Kunstuitleen | Galerie Beeldend Gesproken
Borgerstraat 102
1053 PW Amsterdam
t: (020) 6121847
E-mail
Website

Advertenties

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s