scholierenstaking en internet

Internet, MSN spelen een cruciale rol in de organisatie van de scholierenprotesten. Voor wie – en is dat niet alle 30plusser, haha- wil weten hoe het nu allemaal werkt – kijk op de site van Freek Zwanenburg.

Hij schrijft o.a.:

“De populaire ‘ik ben tegen de 1040 uren norm-hyves’ wordt beheerd door ene Kevin, in wiens profiel te lezen staat dat hij 17 jaar oud is, uit Spijkenisse komt, bij zijn moeder woont, en werkt bij de Albert Heijn. Er staat nog veel meer, net zoals in al die profielen van al die scholieren die zich hebben aangesloten bij deze en al die andere hyves. Mocht de overheid het dus echt zat raken, dan zijn al die jongelui binnen een mum van tijd opgezocht. En als je niet met naam en toenaam bij de netwerken staat, dan sta je vast nog wel herkenbaar op YouTube in één van die stakingsfilmpjes.

En zo zien we dus een eerste machtsvertoon van de digitale generatie,door met behulp van hun netwerken duizenden scholieren op de been te krijgen. Wat gaan we nog meer zien? Wat als ze de smaak te pakken krijgen? Aan de andere zien we echter direct hun achilleshiel: hun netwerken zijn zeer transparant, en iedereen is zo op te speuren.”   

Bij de reacties meldt iemand echter dat dat juist geen achilleshiel is!

Lees verder op

http://www.freekzwanenberg.nl/pivot/entry.php?id=54&month=11&year=2007

Enom een indruk te krijgen van de massaliteit van het protest: alleen al deze hyves heeft ruim 34.000 leden: http://wegmet1040.hyves.nl/

Advertenties

3 Comments

  1. Ja. Het is ook een bekende opsporingsmethode van hooligans bijvoorbeeld. Die spreken ook op internet af. Men kan er ook actief naar op zoek gaan met specifieke software.

  2. KLopt, maar in dit geval ku nje bijv. niet 34.000 hyvers gaan veroordelen wegens geweld..
    en ook de organisator van die hyves, kevin, roept nergens op tot rellen.

    Dus zo makkelijk is het niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s