Uit Trouw vandaag:

Prinses ariane / Doop loopt uit op kinderpartijtje

Prinsesjes gooien met kussens en trekken aan dominees toga

 

De doop van prinses Ariane zaterdag in de Haagse Kloosterkerk hadhet karakter van een vrolijk, bij wijlen ietwat baldadig kinderfeestje.

Volgens mij wordt het zo langzamerhand kinderbedtijd. Zo besloot dominee   Deodaat van der Boon, predikant van de Dorpskerk Wassenaar, de   doopplechtigheid van de op 10 april geboren prinses Ariane, derde dochter   van erfprins Willem-Alexander en prinses MAxima.

De kerk, gevuld met 850 genodigden – burgemeesters, commissarissen der   koningin, geestelijke leiders zoals kardinaal Simonis, familieleden,   vrienden, premier Balkenende en minister Rouvoet – had zich in het halfuur   daarvoor vermaakt met de capriolen van prinsesjes, graafjes en gravinnetjes:   neefjes en nichtjes van de dopeling en een paar kinderen van vrienden van   MAxima en Willem-Alexander.

Ze werden na het binnendragen van Ariane door Ins Zorreguieta –  de zus van   MAxima en meter bij de doop – geacht plaats te nemen op rode kussentjes op   de trappen van het koor, maar daar kwam hooguit even iets van terecht.   Leuker was het om rond te rennen, bloempjes te plukken van de bloemstukken,   elkaar met kussens om de oren te slaan of, zoals ArianE’s oudere zusjes   Amalia en Alexia deden, aan de toga van de dominee te trekken.

 

Ergens heb je de neiging dit met een glimlach te lezen. Maar al snel fronste ik mijn wenkbrauwen:

waarom is de kop niet: ‘kinderen KH misdragen zich?’Te veel respect voor het koningshuis bij de krant? Kinderen moeten spelen en bewegen. maar op een gegeven moment ook stil kunnen zitten, niet aan dingen of mensen zitten en hun mond houden. Ik krijg dit soort wanverschijnselen dagelijks in de winkel, kinderen die niet opgevoed zijn.dan mogen wij, medewerkers, het weer doen, ingrijpen – zucht. En onze rolmodellen – want behoort het Koninklijk Huis dat niette zijn? –  maken er kennelijk ook een zootje van.

Advertenties

18 Comments

 1. Hey,

  Wees blij dat het nog in de krant wordt gezet! Anders waren er geen dingen die we aan hadden te merken op het koningshuis… 😉

  Groetjes, Eva

 2. Inderdaad; stelletje onuitstaanbare, onopgevoede Vrije School rijkeluiskindjes.

  Heb trouwens uit betrouwbare bron vernomen dat Maxima opnieuw zwanger is.

  Op de echo hebben ze gezien dat het ditmaal een jongen zal worden.

  Nou, ‘Willempie’ helemaal blij. Hij wil het kind vernoemen naar een goede vriend van de familie die helaas te vroeg is overleden…..Adolf.

  Maar Maxima is een traditioneel meisje en die wil het kind gewoon vernoemen naar de vader…….Clarence.

  De vader van Maxima, de oude Zorreguitta, is ook helemaal blij nu hij straks een kleinzoon erbij krijgt. Bij zijn kleindochters had hij al groots uitgepakt. Om het te vieren had ie elke keer tien vermiste politieke gevangen vrijgelaten….. Vijf kilometer boven zee.

 3. Wat nu, Donald? Ben je ineens een politiek cabaretier geworden? Pas maar op. Dadelijk moet je je Jan Blaaser-award inleveren voor beste niet-politieke ludieke vogel van de jaren ’70.

 4. Excuses Peter! Dit geeft natuurlijk ook helemaal geen pas.

  Komt een opa bij de hoeren
  Zegt ik ben vandaag tachtig geworden
  Mag ik nou voor niks?
  Nee, zegt die hoer, daar beginnen we niet aan.
  Maar omdat je jarig bent wil ik je wel een keer zonder condoom pijpen.
  Is goed zegt die vent
  Afijn zij neemt die STAAFMIXER(!) in d’r lui bek en begint te kluiven.
  Na een half uurtje roept ze: ‘Zeg opa, komt er nog wat van?!
  Nee, luidt het antwoord, dat niet, maar hij wordt wel lekker schoon zo.

  Zo beter, Peter?!

 5. hai eva, het gaat mij natuurlijk niet zozeer om het koningshuis, alswel om een maatsch ontwikkeling die dus ook aan het KH niet voorbij is gegaan.

  Overigens beleef ik ook veel lol met kinderen

 6. En wat is dit nu ineens voor vrijblijvend gezijk van jou over dat kutterige koningshuis?

  Weg met dat zooitje stinkendrijke salonsocialisten met hun kwezelige linkse praatjes!

 7. Wat nu, Donald. Nu gedraag je je weer als begenadigd interlectueel! Heb ik het over Jan BLAASER, kom jij met een onfrisse anekdote, waarin – voor onze Engelstalige vrienden – BLAZEN een belangrijke rol speelt. Dadelijk kom je nog met diepere lagen in je proza! Lees je tegenwoordig Brakman ofzo? Graag volgende keer een nette wiets over Hammie de Beukelaer of Rijk de Gooijer!!!

 8. Het was een schandalige vertoning. Die arme predikant moest zo maar toestaan dat die prinsesjes onder de toga naar zijn string gluurden. Of waren ze misschien al op zoek naar de zak van sinterklaas?

 9. Peter; volgens mij komt dit uit een liedje van Elsje de Wijn geheten ‘Nee Karel, nee Karel niet vandaag. Nee Karel, nee Karel, al wil je nog zo graag. Er zijn zo van die dagen dat ik je niet kan velen , ga maar lekker schaken met de( en nu komt ie!)interrrrlectuelen!!

  Misschien wil ik morgen, maar dat is nog de vraag, nee Karel, nee Karel, niet vandaag.

  Kijk Peter, en dat lees je niet in Willempie Brakman!

 10. “De toga dient om jan onbenul te verbergen.”

  (Exc3xa9n van de “subjectieve gezegden” van de vader van Gurdjieff. Pag. 51-52 van Ontmoetingen met bijzondere mensen, Gurdjieff, Mirananda, 1981)

 11. Peter,
  ‘Er zijn zo van die dagen dat ik niets/niks kan velen’ ipv ‘dat ik je niet kan velen’.
  Tering man, wat zit je nou te miere(n)neuken!
  Je denkt toch niet dat de vader van Gurdjieff, laat staan Gurdjief zelf, zich met dit soort futiliteiten bezig hielden?

 12. Jij als vader moet het goede voorbeeld geven, Donald. Of mogen je kinderen deze weblog niet bezoeken, op straffe van het uit hun hoofd leren van liedteksten van Robert Long? Jeedum, Donald, je weet toch, dat er ook kinderen meelezen, of ze nu van jezelf zijn of niet???!!!

 13. Hee, wat leuk, ‘jeedum’is weer terug. Een zo ik begrijp, term die in het Schiedamse
  van de wederopbouw in zwang was.

  Anders dan de ouders van de prinsessen, heb ik mijn kinderen wel goed opgevoed. Ja, ja, en mijn vrouw heeft natuurlijk ook haar steentje bijgedragen hoor, dames!

  En dit alles onder het motto van straf en beloning. Maar ze de liedteksten van Robert Long uit het hoofd te laten leren, staat voor mij toch ongeveer gelijk met kindermisbruik. Is zelfs voor mij over het randje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s