Ubuntu


 

Nieuwe versie van het besturingssysteem Ubuntu Linux verwacht op 18 oktober2007

 

Mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor Microsoft Windows kunnen hun hart ophalen bij de nieuwste versie van het besturingssysteem Ubuntu dat wordt uitgebracht door Canonical. Versie 7.10 draagt de codenaam Gutsy Gibbon (‘moedige gibbon’) en verschijnt op 18 oktober 2007.

Ubuntu is een initiatief van de Zuid-Afrikaanse multimiljonair en ruimtetoerist Mark Shuttleworth wiens bedrijf Canonical Ltd. de grootste sponsor is van Ubuntu. Het Zuid-Afrikaanse woord Ubuntu staat voor menselijkheid en Ubuntu heeft als leus Linux for humanbeings. Hiermee stellen de makers niet alleen gebruiksvriendelijkheid centraal, maar ook het ideaal van vrije software die beschikbaar is voor iedereen. Iedereen mag Ubuntu kopiëren, verspreiden en wijzigen. Sinds de eerste versie in oktober 2004 verschijnt er elk half jaar een nieuwe versie zodat de gebruiksvriendelijkheid van Linux in hoog tempo verbetert. Met deze verbeteringen neemt het aantal gebruikers snel toe. Op dit moment is Ubuntu de populairste Linux distributie en computerfabrikant Dell is begonnen met de verkoop van computers waarop Ubuntu is geïnstalleerd


 

Ubuntu Gutsy Gibbon is vanaf 18 oktober 2007 gratis te downloaden vanaf www.ubuntu.comen vanaf de Nederlandstalige website www.ubuntu-nl.org.Ook is het mogelijk om gratis een installatie CD aan te vragen. GutsyGibbon wordt anderhalf jaar lang ondersteund maar is in een paar muisklikken te upgraden naar een volgende versie. Nederlandstalige gebruikers kunnen voor vragen terecht op het nederlandstalige Ubuntugebruikers forum http://forum.ubuntu-nl.org/.

Op 27 oktober 2007 organiseert Ubuntu Nederland een release party in Hilversum. Hierbij wordt Gutsy Gibbon gepresenteerd en kunnen nieuwe Ubuntu gebruikers terecht voor hulp en advies. De party vind plaats in de Goudenregenschool in de wijk Kerkelanden. Augustinushof 59,1216 LD, Hilversum. U bent welkom van 13:00 tot 17:00 uur. Mee rinformatie vind u op https://wiki.ubuntu.com/DutchTeam/ReleaseParty.

Advertenties

2 Comments

 1. Hallo Renzo,

  Goede tip dat Ubuntu. Vorige week vertelde een collega van me over het programma. Het installeren schijnt kinderlijk eenvoudig te zijn, de programma’s zijn uitwisselbaar (compatible) met Microsoft-programma’s en updates zijn zo te installeren. En dat allemaal ‘gratis’. Ik ga het binnenkort ook installeren.

  groeten, Arjan Hooiveld

 2. Dag Renzo,

  Heb je zelf ervaring met Ubuntu? Bijvoorbeeld: is het compatible met Word etc?
  hoor het graag.

  Wim Sanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s