wat weten de VS van u? En van Heeresma

Justitie wilde bibliotheek voor rechter
30.08.2007  Openbaar Ministerie vorderde gegevens van bibliotheekbezoekers.

Bibliotheek De Meijerij in Vught had 250 bezoekers per brief laten weten dat Justitie hun naam en adresgegevens bij de bibliotheek had opgevraagd.Om die reden wilde het Openbaar Ministerie de bibliotheek voor der echter dagen. Volgens het OM heeft de bibliotheek een wettelijke geheimhoudingsplicht geschonden.
Justitie vroeg de gegevens van de bibliotheekleden op om getuigen te zoeken in de zaak van de overval op juwelier Boers op 1 maart 2006. Na een eerste mondeling verzoek weigerde de bibliotheek de informatie te geven. Aan een tweede, schriftelijk verzoek van Justitie, die zich beriep op de gloednieuwe wet Bevoegdheid Vorderen Gegevens, voldeed de stichting wel. Daarvan stelde de bibliotheek de 250 bezoekers op de hoogte, met de dreiging van een rechtszaak tot gevolg.
Uiteindelijk heeft het Openbaar Ministerie de zaak niet doorgezet.”Omdat bleek dat een politiefunctionaris de directie van de bibliotheektoestemming had gegeven de bezoekers per brief in te lichten”, aldus advocaat mr. Michel van Stratum in het Brabants Dagblad.Voor de overval is een man tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld.De gegevens van de bibliotheekbezoekers hadden achteraf geen waarde voor het onderzoek van Justitie.

Ja, big brother..
Ik zag laatst dit programma over wat de amerikaanse inlichtingendiensten al allemaal van ons (kunnen ) weten

http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=5417443&md5=369d9fb3aaeb323b70ebd8a4bae0d968

al in de eerste minuten komt Heere Heeresma junior aan het woord, die enkele zinnige en geslaagde opmerkingen maakt. Zoals: “Je moet toch wel  een buitengewoon armzalig leven hebben als je niets te verbergen hebt.”….

 

Advertenties

1 Comment

  1. als je die scheve verneukeratieve brillen jodenkop van Heeresma junior ziet weet je al zeker dat je met een verkeerd uitge pakte kopie van zijn pappie te maken hebt. Zum Kotzen dus! Afvegen en doortrekken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s