Blackberry omgedoopt tot crackberry

 

26 MRT 2007 (bron:www.gemeente.nu)

De blackberry gaat in de V.S. steeds vaker door het leven als crackberry, analoog aan de zwaar verslavende drug. Onderzoek staaft de bewering dat mensen steeds moeilijker buiten het apparaat kunnen.

 

ImageUtils.showImage(“/tsov/resources/attachments/im/true/preview/true/id/14505/Blackberry2.jpg”, “IMAGE/PJPEG”, 146, 146);

 

Onderzoek van het MIT (Massachusetts Institute of Technology) bracht diverse staaltjes opvallend gedrag aan het licht over het gebruik van het apparaat waarmee e-mail kan worden uitgelezen. Sommigen staan bijvoorbeeld midden in de nacht op om berichten te lezen. Velen, zo constateerden de onderzoekers, praten met opvallend warme gevoelens over hun blackberry.
Emotioneel
       Ook opvallend was dat diverse managers die regels opstelden voor het gebruik van de blackberry tijdens vergaderingen die zelf overtraden. Veel van de personen die de onderzoekers spraken zijn emotioneel verbonden met het apparaat. Het meest verbazingwekkende bewijs daarvan was een man die zonder na te denken zijn blackberry achterna sprong op het metrospoor toen hij het apparaat daar liet vallen.
Bron: MIT
Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s