Romario’ s duizendste doelpunt?

Een dezer dagen zal voetballer Romario zijn duizendste doelpunt scoren, berichten al vele media.Maar is dat wel zo? Wie controleert dat eigenlijk?

Ik vroeg het Infostrada, het bedrijf dat vele sportuitslagen overal ter wereld bijhoudt:.

Infostrada meldde mij:
” Romario staat naar eigen zeggen op 998 doelpunten in zijn carrière. Dit is inderdaad een eigen telling, aangezien hij ook alle oefenwedstrijden, jeugdpartijtjes en galawedstrijden meetelt. Doorgaans worden alleen officiële duels geteld. Om aan te geven hoe dubieus de ‘mijlpaal’ is, blijkt wel uit het feit dat zijn huidige club Vasco da Gama speciaal oefenwedstrijden tegen zwakke tegenstanders organiseert om Romario een handje te helpen.

Ook is Romario al eens naar Eindhoven gereisd om met de clubarchivaris van PSV te onderzoeken hoeveel goals hij voor PSV heeft gemaakt in oefenduels tegen amateurs. De totalen die Romario had bijgehouden kwamen niet overeen met die van PSV, waarna hij zijn eigen totalen aanhield.
Overigens is Romario niet de eerste die dit doet. Ook Pele scoorde naar eigen zeggen meer dan 1000 keer in zijn carrière. Een record dat niet te achterhalen is.

De afbeelding xe2x80x9chttps://i0.wp.com/www.ks-vorselaar.be/images/duizend.jpgxe2x80x9d kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Infostrada richt zich op officiële wedstrijden (competitie, beker, interlands, internationale clubcompetities) en houdt oefenpotjes niet bij. Het is voor ons helaas niet mogelijk om het precieze aantal oficiële doelpunten van Romario te geven omdat we de details uit zijn periode in Zuid-Amerika niet in onze database hebben. Andere bronnen beweren dat Romario op 1 maart 2006 op 710 officiële doelpunten stond.”

Dus mochten de media weer hyper worden, dan weet u dat en hoe u het kunt relativeren. Kunt u sowieso beter doen bij ALLE  opwinding in de media.

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s