Tussenstand

 

Onlangs verscheen het eerste nummer van het tijdschriftboek over sport Tussenstand

Het bevat onder andere stukken over Theo Koomen, over de Elfstedentocht van 1947 en een analyse van de columns die Co Adriaanse als 23-jarige mandekker.in het Utrechtse dagblad Het Centrum schreef.

 

Alle artikelen zijn lang,sommige tientallen pagina’s. Ad van Liempt, een van de redacteuren, zei in NRC-Handelsblad: ‘Dat vinden wij als auteurs zelf leuke stukken om te lezen. Hopelijk vinden andere mensen dat ook. Volgens de zogenaamde mediakenners is dat helemaal de verkeerde instelling, maar we doen het gewoon toch.’

 

Het eerste nummerbevat ook een heuse primeur: voormalig Ajax-doelman Gerrit Keizer tekende in1930 als eerste Nederlander een profcontract xe2x80x93 bij Arsenal nota bene. En zowordt de geschiedenis herschreven, want tot nu toe werd Bep Bakhuys als eersteNederlandse profvoetballer genoemd.

 

Zelf genoot ik het meest van Een boksverbod van negentien jaar van Martijn Blekendaal. Anekdote: de burgemeester van Oirschot greep in1934 tijdens een wedstrijd in, gebood de scheidsrechter kortere ronden te houden en verbood hem een winnaar uit te roepen.

 

Mooi citaat uit dit stuk komt van Theo Huizenaar, bokspromotor: xe2x80x9c Als je een goedgebouwde neger van boord zag komen zeije xe2x80x98 Wil jij vanavond twee tienen verdienen?xe2x80x99 Die nege rnoemden we dan kampioen van Cuba.  Aan Rotterdamse tegenstanders was geen gebrek. De jongens van de havenbuurt waren er trots op als ze een bloemkooloor opliepen of een platgeslagen neus.’

 

 

 

 

 

 

 

                  

 

 

 

Paperback, 192 p. / ISBN: 9789049970390
PRIJS: xe2x82xac  12,50

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s