Ben Johnson terug

Ben Johnson. Verguisd als dopingzondaar. Ik vond hem altijd welschattig. Vooral zijn bekentenis van dopinggebruik voor de Canadese rechtbank, waarbij zijn verklaring voor zijn gebruik stotterde: ” I I I ddddddid it fooorrr mmmmmy mommmother.Hij had zijn familie willen helpen – uit de armoede halen – en ik was echt ontroerd..

NU is er weer nieuws over Johnson:

Johnson terug in het circuit (Atl.nl)

[31-01-2007] – Bijna 19 jaar nadat hij beladen met schande uit het Olympische toernooi in Seoul werd gezet, is Ben Johnson terug in het internationale atletiekcircuit. De Canadese sprinter is vanwege herhaald dopinggebruik zelf levenslang geschorst, maar zal volgende week als trainer actief zijn bij wedstrijden in het Duitse Leipzig.
Deze ‘rentree’ haalde deze week de krantenkoppen omdat het de eerste keer is dat Johnson (45) in zijn nieuwe rol de internationale atletiek opzoekt. De ex-wereldkampioen begeleid echter al langer een aantal jonge landgenoten, waaronder Brandt Fralick die op 9 februari in Leipzig. De 19-jarige Fralick is met persoonlijke records van 10,94 en 22,11 op de sprintafstanden (aldus de Canadese krant globeandmail.com) overigens geen bovenmatig talent. Een andere pupil van Johnson, Gavin Smellie, is met 21,46 op de 200 meter en 47,45 op de 400 meter aanzienlijk sneller.
Volgens diverse internationale berichten heeft de wedstrijdorganisatie in Leipzig geen problemen met de rol en aanwezigheid van Johnson (die behalve trainer tegenwoordig in Canada vooral bekend is als kledingontwerper). Volgens woordvoerder Richter heeft Johnson zijn straf uitgezeten en verdient hij daarom een nieuwe kans.
Voor meer informatie kijk op: http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/LAC

 

: Historisch moment: Ben Johnson wint de 100 meter in Seoul.
Comeback Ben Johnson (RW)
Bijna twintig jaar geleden werd sprinter Ben Johnson in Seoel (O.S., 1988) betrapt op het gebruik van stanozolol. Zijn dopinggebruik kwam hem op een levenslange schorsing te staan. De Canadees maakt in op 9 februari in het Duitse Leipzig zijn rentree op de atletiekbaan, als coach.
Johnson begeleidt zijn landgenoot Brandt Fralick (19), een aanstormend sprinttalent. De organisatie van het indoorevenement is blij met de komst van Johnson, en betaalt hem een onkostenvergoeding van ongeveer 1500 euro. ‘Wij vinden dat Ben Johnson genoeg is gestraft voor zijn dopingverleden”, zegt een woordvoerder van de organisatie. ‘Hij verdient een nieuwe kans als trainer.’
Johnson verklaarde dat het hem niet te doen is om de publiciteit. ‘Ik wil jongeren helpen aan een studiebeurs in de Verenigde Staten’, luidt zijn korte verklaring. ‘Ik ben geschorst als atleet, maar heb het recht om te coachen.’
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s