Naieve schaakjournalisten

” Het infernale duo Veselin Topalov en zijn manager Silvio Danailov gaat   steeds verder in het kwaad. Vroeger insinueerden ze alleen maar dat Vladimir Kramnik in de match om het wereldkampioenschap bedrog had gepleegd, maar een   tijdje geleden beschuldigde Topalov hem in een interview voor de Spaanse   krant ABC rechtstreeks van fraude, die gepleegd zou zijn in samenwerking met   de Russische KGB, de sinistere organisatie die tegenwoordig FSB heet, maar   nog weinig van zijn streken verloren heeft.

Tijdens die match om het wereldkampioenschap werd nog gedacht dat Topalov   niet verantwoordelijk was voor de laster van zijn manager en dat hij er zich   misschien zelfs van zou distantiéren, maar ze blijken twee handen op een   buik te zijn. ”

Uit de column van Hans Ree, uit het NRC, 30 dec. 06.
Het is duidelijk , Hans Ree begrijpt weinig van profsport. Natuurlijk draagt Topalov verantwoordelijkheid voor het gedrag van zijn manager. Alleen naïeve schaakjournalisten (in Nederland  o.a. Ree, Ligterink, Doggers) denken dat topschakers ‘ goede mensen’ zijn. Ik zal ze iets onthullen: in een team hoor je bij elkaar, dus zo verbaasd hoef je niet te zijn…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s