Wouke van Scherrenburg: beroepshufter en -treiteraar ipv journalist

aapAfgelopen zaterdag presenteerde Sonja Barend een programma over de tv en of en hoe de tv de omgangsvormen tussen mensen had beïnvloed  U kunt het hier terugzien. Een van de gasten was Wouke van Scherrenburg, voormalig politiek verslaggever van Den Haag Vandaag, beroemd geworden door haar achtervolgingen van bewindslieden tot aan het toilet (Hirsch Ballin) en tot aan de auto (Fortuyn)
Het was gruwelijk wat ze allemaal zei. Dit was een sensatiezoeker waar ze bij de Bild-Zeitung nog van kunnen leren. Eerst zei ze dat ze het ergerlijk vond als politici. als ze ze achterna zat, NIETS zeiden. “Zeg dan gewoon: geen commentaar”, vond ze en Sonja knikte.
Even later zei Van Scherrenburg dat ze het ergerlijk vond als politici ‘geen commentaar’  zeiden. Juist, wat moet je als politicus bij Van Scherrenburg? Je doet het niet gauw goed.

Maar het werd erger. Van Scherrenburg betoonde zich in het programma een groot voorstander van inhoudelijke journalistiek. Tsja , wie niet dacht ik toen. Even later vertelde voormalig parlementair verslaggever Ed van Westerloo dat ze in de jaren 60 een keer een traan van premier Cals (bij de val van diens kabinet) wel op film hadden staan, maar niet hadden uitgezonden.

Een hevig verontwaardige Van Scherrenburg, met stemverheffing:

“Dat had je moeten uitzenden!! Dat is ook inhoud!!”

Van Scherrenburg, de vrouw die uiterst vreemde definities van het woord inhoud erop nahoudt en voor wie journalistiek een soort tikkertje spelen is met politici. Als het niet zo triest was, zou je erom kunnen lachen.

In elk geval weet ik nu wat al die uitzendingen van Den Haag Vandaag waard zijn geweest: NIETS. Alleen maar op rellen en sensatie uit. De grootste tv-hufter is zeker niet Willibord Frequin, maar Wouke van Scherrenburg.

 

 

5 reacties

  1. Wouke van Scherrenburg, smerige linkse landverraadster. Optieven met dat wijf!

    Wouke, ga nu eens daud!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s