Rutte over vrijgezel zijn

In het ” Dagblad van het Noorden”  van 14 oktober 2006 staat een interessant interview met VVD-lijsttrekker Mark Rutte, onder de kop ” van wantrouwen naar vertrouwen”.

Het interview begint bizar. Journalist Dick Hofland vraagt:

– Mag ik alles vragen?
Rutte: “Ja.”
– Bent u homoseksueel?
R; Nee.
– Mensen zullen denken: hij loopt tegen de veertig, is nog altijd vrijgezel, dus daar zal wel iets aan de hand zijn.

Ik wist eerlijk gezegd niet dat dat soort onnozele mensen als Dick Hofland nog bestonden. Ten eerste denkt hij waarschijnlijk zelf dat Rutte homo is en verschuilt hij zich achter ‘ mensen’. ten tweede: zou hij wel eens hebben nagedacht dat single-zijn geen statische toestand is, maar kan veranderen? Ten derde, en met het tweede samenhangend: Zou Hofland wel eens gehoord hebben van het verschijnsel meerdere partners in een leven? Dus dat Rutte wel eens TIJDELIJK vrijgezel kan zijn.
ten vierde: ” NOG vrijgezel” . Wat een moreel oordeel spreekt daaruit. Ten vijfde: laat Rutte eventueel homo zijn, so what! Ten zesde: een vrijgezel van tegen de veertig is misschien homo. Wat een redenering, als we die voortzetten, dan zit het land vol met homoseksuelen. En lesbiennes…

Het verbaast me dat Rutte niet kwaad werd vanwege zo’n idiote vraag. Nee, hij geeft antwoord (of zijn irritatie is weggelaten). Een interessant antwoord, dat wel:

“De vriendinnen die ik heb gehad, wilden op een gegeven moment kinderen en ik niet. Als je op zo’n essentieel punt niet op een lijn zit, moet je een keuze maken. ik sluit niet uit dat ik over een aantal jaren getrouwd ben en drie kinderen heb, maar tot nu toe kies ik daar niet voor. Dus elke keer dat ik met een vriendin op het punt kwam van wel of geen kinderen heb ik een einde aan de relatie gemaakt.”

.
Daarna ettert Hofland nog even door over homoseksualiteit, volslagen oninteressant, maar wel opvallend wat Rutte hier zegt. Ik hoor het zelden een man in het openbaar of een interview zeggen, en ik ben benieuwd  of deze opmerking over vriendinnen nou handig is ivm de campagne. Het is wel een eerlijke opmerking en dat waardeer ik.

Advertenties

9 Comments

 1. Vrijdagavond zag ik Rutte in Schiller.
  Hij ging net weg, en nam afscheid van zijn vrienden, mannen & vrouwen.
  Maar…hij ging niet alleen weg! Hij vertrok met een blondine….

 2. Renzo, ik proef in jouw commentaar dat je iets tegen homo’s hebt hoor. Het is toch een hele normale vraag of je homo bent? Daar hoeft niemand zich toch meer voor te schamen voor het homo-zijn. Uit alle onderzoeken blijkt toch dat we allemaal een beetje homosexueel zijn. Wiet.

 3. Wiet, je discrimineert! Je zegt, dat uit “alle onderzoeken blijkt dat we allemaal een beetje homosexueel zijn”. Ja, hxc3xa8hxc3xa8, dank je Boer Koekoek, elke maand heeft 28 dagen, zo kan ik het ook! We zijn allemaal een beetje homosexueel, maar echte homo’s zijn 100 % homosexueel and proud of it! Of ontdek je dat soms? Ik had dat niet
  achter je gezocht, Wiet!

 4. Tjibbe, discriminatie is het lelijkste gevaar dat onze samenleving bedreigt. Ik zal altijd discriminatieplegers daarop wijzen. Dus ga me niet zelf van discriminatie beschuldigen Tjibbert. Trouwens Friezen discrimineren ook bij de vleed, met hun taaltje sluiten ze heel wat mensen buiten. Dus bescheidenheid zou op zijn plaats zijn Tjepper.
  Homosexueel zijn, is een prachtig kado dat mannen in liefde nader tot elkaar brengt.
  Renzo, moet zich daarom niet zo denigrerend uitlaten over dat soort mensen.

 5. Beste Wiet,

  de naam is niet Tjibbe maar Tjebbe, maar ik begrijp het al. Als een klinker voor jou niet telt, bij je waarschijnlijk lid van het Oude Volk en spreek je de Tale Kanaans.
  Maar wees dan consequent en plaats een apostroph op de plaats van een klinker en dan ook op xc3xa0lle klinkers! W’t d’nk j’ w’l!!

  Gr’tj’s,

  Tj’bb’

 6. Het antisemitisme is niet van de lucht hier. Sorry, hoor. Het is niet vreemd dat steeds minder vluchtelingen naar nederland komen en steeds meer nederlanders onze apartheidsstaat ontvluchten. Zelfs Balkenende verheerlijkt de negerslavernij al. Straks worden alle negers nog samen met de moslims achter een muur gezet in een soort Gazapolder, alsof niemand weet dat deze groepen elkaar niet goed verdragen. Waar is de menselijke maat in dit land?
  Stop de uitbuiting van de buitenlander!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s