Filmmaker bestolen van uniek materiaal Toonder

Filmmaker bestolen van uniek materiaal Toonder

Het uitbrengen van een dvd met een uniek interview met tekenaar Marten Toonder kan niet doorgaan. In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 september werden de acht banden met het vier uur durende gesprek gestolen.

Zelfstandig film- en documentairemaker Ruud Monster was van plan begin 2007 een dvd uit te brengen met het interview dat hij in 2001 had met Toonder. De financiering was rond en niets weerhield Monster het materiaal wereldwijd uit te geven. Een insluiper nam uit zijn woonark bij het Amsterdamse Bos een grote hoeveelheid opnameapparatuur mee. Donderdag ontdekte Monster tot zijn schrik dat ook acht banden met het,naar eigen zeggen, uiterst zeldzame interview met de bedenker van Olivier B. Bommel en Tom Poes zijn verdwenen.

Toonder, op 27 juli 2005 overleden, was een goede bekende van Monster en vertelde in diens woning in 2001 uitgebreid over zijn leven, zijn kijk op leven en dood en de bijna-doodervaring die de wereldberoemde tekenaar ooit had. ,,Het was een heel persoonlijk gesprek, heel uniek. Dit was voor het eerst dat hij niet sprak als tekenaar maar als mens.’

De filmmaker hoopt van harte dat de banden weer boven water komen. “Niemand kan er iets mee. Het gaat om digitale banden, die alleen op heel speciale apparatuur kunnen worden afgespeeld,” aldus Monster, die vermoedt dat de tapes ergens zijn gedumpt.

Monster wil niets liever dan zijn acht kanariegele banden terug. “Ik loof een gulle beloning uit voor de eerlijke vinder. Niet alleen ik, maar duizenden Toonder-fans over de hele wereld zijn hierdoor gedupeerd.”

(Bron: ANP)
Wie meer weet kan contact opnemen met:

Ruud Monster
Jollenpad 10 meer informatie
1081 KC   Amsterdam
Tel:020 – 6122642
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s