thuis zijn = werkeloos zijn????

De samenleving ontwikkelt zich, maar voor velen is het kleinste beetje verandering (vooruitgang?) moeilijk. bij te houden.Zo schreef Viva-journaliste  Ellen Scholl onlangs over haar ervaringen op datingsites: ‘Wat me verbaast is het grote aantal chatverzoeken dat ik overdag krijg. Moeten die mannen niet werken?’
en in VARA-TV-magazine zegt Machteld van Rees, ‘projectmanager bij Jantje Beton’ en getrouwd met cabaretier Joep van Deudekom over haar man die graag overdag tv kijkt: ” Het beeld van een man die overdag tv kijkt vind ik vreselijk. Als ik jou dan zo zie zitten roept dat het beeld op van een werkeloze die niet weet wat hij moet doen.”
Joep: ” Ik werk per week minimaal zestig uur.”
Machteld: “Maar toch”.

Ze mogen dan voor Viva of Voor Jantje Beton werken deze vrouwen, maar kennelijk hebben ze nog nooit gehoord van flexibele werktijden, parttime werken, vakanties, freelancen. Of van eigen ondernemers. Ik vind de uitspraken van deze vrouwen ONTZETTEND DOM.

Werk staat kennelijk gelijk aan: op kantoor zitten.  Hun meningen lijken ook vooral gebaseerd op ervaringen uit het verleden die geprojecteerd worden naar het nu. En dames, nooit meer klagen over mannen die hun huishoudelijke taken niet uitvoeren!! Logisch, want het mag dus niet van jullie.

Advertenties

2 Comments

  1. Had minister De Geus dan toch gelijk? Blijkt de emancipatie voltooid te zijn nu vrouwen de traditonele rol van de man hebben overgenomen (of afgenomen?) De man die na een dag werken thuiskwam, en vond dat het vrouwtje het maar makkelijk had met zo’n dag thuis.
    In dit specifieke geval kan alles werk zijn, omdat een cabaretier overal iets uit kan halen dat geschikt is voor zijn programma. ‘S-avonds naar het theater schiet er vaak bij in omdat hij… naar het theater moet om te werken. Eigenlijk heeft een cabaretier een 24-urige werkdag. En dan heb ik het alleen nog maar over de dag. En als de vermoeide Creatief Directeur van DVDP tegen het ochtendgloren thuiskomt om de auto in te leveren bij het vrouwtje, moet het huishouden nog gedaan worden…
    Maar misschien begrijpen wij mannen mevrouw de projectmanager niet goed: zij lijkt haar man geen werkloosheid te verwijten, maar werkeloosheid. Dus naast een baan van 60 tot 168 uur, moet de man in zijn schaarse vrije tijd bezig zijn met iets. Om dreigende onthaasting tegen te gaan…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s