voetbal..

De KNVB (en Heineken) hebben het geheime wapen van Bavaria voorafgaand aan de oefenwedstrijd Nederland – Kameroen van Oranje-supporters afgenomen.Zo’n actie geeft natuurlijk een Aha-erlebnis. Tijdens EURO 2004 werden zo’n 400.000 Heineken luidsprekerhoeden verspreid en verkocht en ook op Schiphol werden ze destijds uitgedeeld aan vertrekkende Oranje-supporters.

Wie weet de (officiële) reacties van Heineken nog toen die hoeden bij de stadions werden afgenomen? De Oranje-supporter heeft het recht hoe hij er uit wil zien, en dat is in Nederland nogal bont uitgedost. Als jij met Nike-gymschoenen het stadion binnenloopt waar toevallig Adidas de hoofdsponsor is, dan vragen ze ook niet of je je schoenen uit wilt doen.
En: Wij vragen ons wel af of dit mag, of je de spullen van iemand mag afpakken. Maar wij gaan geen stappen ondernemen. Het is een sportief evenement, daar gaan wij geen spelbreker in zijn. Het gaat hier om het voetbal, en om het EK. Wij vinden dit wel vreemd en jammer, maar niet jammer genoeg om daar nu echt formele stappen in te ondernemen. Overigens zijn supporters niet verplicht hun hoed af te zetten of af te geven, aangezien die hun persoonlijk eigendom is.
Afgelopen zaterdag moesten supporters hun broek uittrekken! Is zo’n leeuwenhosen geen persoonlijk eigendom? De leeuwenhosen werden zelfs niet teruggegeven, maar vernietigd.

Nu is de ambusher dus geambushd, hoewel de KNVB en Heineken dat ongetwijfeld anders zien. Bavaria had natuurlijk zijn naam minder prominent op de broek moeten zetten. De rechter heeft geoordeeld dat een broek een persoonlijk eigendom is die, ook als die van Bavaria is, aangehouden mag worden. De KNVB krijgt gelijk in het verbod op het gratis uitdelen van de Leeuwenhose rondom het stadion, hoewel ik 10 kilometer wel aan de erg lange kant vind. Toch hadden de KNVB en Heineken van te voren beter moeten nadenken voordat ze tot deze actie overgingen. De sympathie van de Oranje-supporter ligt, net zoals die in 2004 bij Heineken lag, nu bij Bavaria.

Ad Maatjens
hoofdredacteur Sponsor Magazine
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s