PUBLIEKE OMROEP

door Donald Olie

Eigenlijk ben ik dat gezeur over die publieke omroep meer dan zat. Van mij mag dat vandaag nog verdwijnen. Die onwaarschijnlijke zelfoverschatting van die linkse hotemetoten alsof er een ramp zou plaatsvinden als hun gesubsidieerde programmaatjes niet meer zouden kunnen worden uitgezonden.

Ik ben er voor dat er nog uitsluitend commerciële zenders bestaan. Dus zendgemachtigden die dus, in tegenstelling tot de publieken, zelf hun broek op kunnen houden.
De angst dat er geen verheffende programma’s meer gemaakt worden als de publieke zenders niet meer bestaan, lijkt mij onzinnig.
Ik bedoel, kranten en tijdschriften zijn ook commercieel. En je kunt toch niet met droge ogen beweren dat mensen uitsluitend nog de Telegraaf en de Weekend kunnen kopen.
Dus zo kan dat in de wereld van radio en tv ook. Mensen die menen dat ze bij de andere commerciëlen te weinig kwaliteit krijgen voorgeschoteld kunnen zich bundelen en vervolgens een commercixc3xable kwaliteitszender starten. Een soort van commerciële VPRO bijvoorbeeld.

Donald Olie is standup comedian, freelance journalist en huisvader. Zijn naam is geen pseudoniem.

Advertenties

23 Comments

 1. Door types als die Olie zitten we straks alleen nog naar rommel te kijken. Publieke zenders zijn gewoon nodig om kwaliteit te kunnen waarborgen. En dan is het helemaal niet erg als wij als belastingbetalers daar aan meebetalen!
  Schrijft deze meneer trouwens geen column in de Penthouse?! Ik bedoel maar zo!

 2. Ik weet niet, of ik het standpunt van Olie meer zit dan in dat van Brecht, maar sorry, Brecht, Donald komt met een argument en jij niet.

  (Olie schreef overigens ook in Propria Cures, maar m.i. is z’n werk niet zo makkelijk in een hokje te stoppen).

 3. Wat bedoelt Olie nou toch met linkse hotemetoten? De Tros? De Eo? De AVRO? De NCRV? De KRO? De Boedhistische Omroep? Of is alles wat kritisch is en naar kunst neigt links, in het overzichtelijke wereldbeeld van kroegtijger Olie?

 4. Meneer Wim, u zet mij neer als ‘kroegtijger’.
  Dit terwijl ik kroegen haat als de pest en mijn alcoholconsumptie zich beperkt tot hooguit twee wijntjes in de week.
  Zal ik voortaan maar weer de grappen maken?!
  Door mij af te schilderen als een soort van Tokkie poogt u mij gelijk op achterstand te zetten en zo uw gelijk te halen.
  Wat betreft uw opmerking over linkse hotemetoten heeft u wel een punt. Inderdaad kun je de Tros en de Avro niet links noemen.
  En nee, niet alles wat kritisch is en naar kunst neigt is per definitie links. Merkwaardig is wel dat veel mensen het tegelijktijd de normaalste zaak ter wereld vinden dat de hele samenleving daar dan ook maar aan moet meebetalen. En waarom? Omdat bepaalde mensen nu eenmaal heel goed weten wat goed is voor andere mensen?!
  Nou, ik zou zeggen prima, maar betaal dat dan ook lekker zelf!

  Edwin M. schrijft dat we nu niet moeten denken dat hij op nog meer kutprogramma’s als Paradise hotel en Big Btother zit te wachten?!
  Wellicht niet Edwin…..en het zal Wim Sanders verbazen, maar ik heb zelf ook geen enkele interesse in dat soort televisie.
  Maar dat is nu niet waar het om gaat. Paradise hotel en Big Brother worden gemaakt door de commercielen, dus daar betaal je als belastingbetaler niet aan mee. Nova en Paul de Leeuw is echter een ander verhaal. Daar moet iedereen aan meebetalen, of je daar nu naar kijkt of niet

 5. Inderdaad meneer Olie. Inderdaad is het maar goed dat er nog mensen zijn met goede smaak die heel goed weten wat kwaliteit heeft en wat niet.
  En daarom is het maar goed dat er publieke zenders bestaan. En stilletjes geniet ik dat al die Big Bothersfans
  en andere liefhebbers van commerciele shit nog steeds gedwongen zijn om mee te betalen voor kwaliteitstelevisie
  als Nova en Paul de Leeuw. 😀

 6. Mijn excuses als ik D. Olie heb beledigd met de term kroegtijger. Overigens, verbazingwekkend knappe argumentatie van Arie Huisman. Valt daar geen grap over te maken?

 7. Geaccepteerd Wim.
  Nou; het is niet zo dat ik daar niet tegen zou kunnen, ik vind het alleen nogal flauw om een ander als zodanig neer te zetten om zo je gelijk te behalen.
  Guus Luiters, bijvoorbeeld, bracht ooit de roddel de wereld in dat ik een vrouwenmepper zou zijn. Nou, ik geef direkt toe dat ik mij niet altijd voorbeeldig heb gedragen, maar ik heb nog nooit van mijn leven een vrouw geslagen. En nu snap ik ook wel dat ik met mijn enigzins volkse verschijning eerder doe denken aan de eigenaar van een dubieus zonnecentrum waar nog niet alle verguningen van rond zijn, dan aan de verstilde melancholicus en dichter die ik in werkelijkheid ben, maar soit!
  En dan wat Arie Huisman betreft. Arie en Cindy……..kunnen jullie niet eens even fijn buiten gaan spelen zolang de grote mensen met elkaar in gesprek zijn?

 8. Ik ben werkelijk des duivels! Ik ben des duivels in de eerste plaats uiteraard omdat die Arie Huisman( niet voor de eerste keer trouwens.) zo schofterig en vrouwvijandig te keer mag gaan, maar misschien nog meer vanwege die laconieke, lolbroekerige wijze waarop Wim Sanders en Donald Olie daar over praten!
  Zij zouden beter moeten weten!
  En niet voor de eerste keer plaats ik eveneens vraagtekens bij de rol van Renzo Verwer. Hij zou toch het fatsoen moeten hebben dit soort viezigheid onmiddelijk te schrappen?!

 9. Cindy, ik ben het hartgrondig met je eens! Maar dat zal je niet verbazen. Met jou vind ook ik het onvoorstelbaar dat anno 2005 en bijna 2006 sommige mannen nog steeds menen dat zij zich zo seksistisch en laatdunkend uitlaten over vrouwen. Als ik die dingen lees die op deze site te berde worden gebracht, dan word ik zo moedeloos! Dan denk ik echt wel eens dat het femisme eigenlijk bitter weinig heeft uitgericht en dat Joke Kool-Smit voor niets heeft geleefd. Het is me duidelijk dat wij met de emancipatie van mannen nog lang niet klaar zijn!

 10. Nee, ik censureer niet zo gauw, brecht. En ook zit ik niet de hele dag naar het scherm te staren.

  Aangaande publieke omroep: ik vind best dat die er is, maar ik vind het belachelijk dat wij als belastkingbetaler hoge salarissen van Mathijs van NIeuwkerk (naar verluidt een aantal eurotonnen) moeten ophoesten. Als hij zo idealistisch en kwaliteitsgericht is, wil ik ook wel voor een eurotonnetje per jaar werken. Zo niet dan gaat ie maar naar talpa

 11. Die Mathijs van Nieuwkerk vind ik echt de allergrootste kwal en salonsocialist die ik me kan bedenken. Ik heb er absoluut geen moeite mee als mensen enorme salarissen opstrijken. Wel kwalijk is het als die enorme bedragen moeten worden opgehoest door de belastingbetaler.
  Ik ben ook echt blij dat het eredivisievoetbal niet meer bij de publieken zit, maar bij Talpa.
  Ik ben het met Olie eens dat de staatsradio en televisie
  onmiddelijk dient te worden opgedoekt zodat de belastingbetaler daar niet meer voor hoeft te dokken.
  Dat hij de publieken vervolgens als ‘linkse hotemetoten’
  neerzet is natuurlijk onjuist, maar wel begrijpelijk. ‘Hopeloos elitair’ lijkt mij een betere benaming voor deze staatsjournalisten.
  Openbare Werken, De Spoorwegen, de Posterijen, Telefonie, Water en Energie, dit zijn allen instanties die bij voorkeur beheerd en geleid dienen te worden door de staat. Maar zeker niet de pers, radio en televisie!

 12. Beste Brecht,

  Ik ben niet laconiekerig of lolbroekerig over die Huisman, maar ik weet bij god niet meer hoe je dit soort praatjesmakers het bets van repliek kunt dienen.

 13. Beste mensen,

  ik heb een ongelovelijke jeuk aan me peuk! het liefst zou ik die staafmixer van mij ff lekker in die zompige kano van brecht van houten willen bawegen.
  nou brecht.wat zeg je er van?ja of ja?

  geile groetjes van je eigenste arie!!
  dag geile snol van mijn !

 14. Die houding van Cindy van Houten vind ik wel zo walgelijk elitair en betuttelend, daar zijn geen woorden voor!
  Dat zij durft te schrijven dat er ‘inderdaad mensen zijn met goede smaak die heel goed weten wat kwaliteit heeft en wat niet(!)
  Dit is precies de houding die maakt dat de mensen wegrennen bij de Publieken richting commerciele zenders!
  Dat iemand als Paul de Leeuw vervolgens een lans breekt voor de kwaliteitstelevisie van de Publieken is toch echt niet te filmen. Die achterhaalde jaren zeventig-nichtenhumor kennen we nu wel! Dit is op afstand de grootste rommel die er bestaat! Hierbij vergeleken zijn Big Brother en Paradise Hotel nog kwaliteitsprogramma’s!
  Regering, hef die publieke staatszenders zo snel mogelijk op, dat scheelt de schatkist weer behoorlijk!
  En laten we dan eens zien of al die types bij de Publieken ook hun geld kunnen verdienen in de echte wereld!
  Overigens wil ik bij deze pleiten voor een ‘real lifeshow’ met Arie Huisman. Misschien iets voor de VARA? 😕

 15. Wim Sanders, ik vind dat je je er wel heel gemakkelijk vanaf maakt. Zeker van iemand als jij had ik toch wel iets mer steun verwacht! Waarom laat je niet gewoon weten dat jij dit soort walgelijke uitlatingen keihard afwijst? inplaats van zo’n laf zinnetje ‘dat je het bij god niet meer weet hoe je zulke praatjesmakers van repliek moet dienen?! Door ze snoeihard aan te pakken, Wim.
  Maar Renzo, aangezien jij het vertikt om je verantwoording te nemen zeg ik je dat dit echt de laatste keer is dat ik deze vreselijke site heb bezocht!
  Gelukkig ben ik me er van bewust dat er nog mannen zijn die vrouwen wel minimaal als gelijkwaardig beschouwen.

 16. Sinterklaas is jarig
  Zet ‘m op de pot
  O, wat zal xc3xade stinken
  Doe de deur op slot

  Zeven dagen later
  Stond er in de krant

  Verder weet ik niet meer

 17. Willen wij goedkoop zijn
  en goedkoop blijven
  dan kunnen wij diefstal
  natuurlijk niet tolereren

  wees daarom sportief
  en hang uw tas
  aan de tassenhaak

  Ook vind er regelmatig
  een controle plaats
  bij de kassa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s