WIE HELPT: informatie over ontwikkelen vaccin

Een oproep van schrijfster/journaliste Connie van Gils:

Wie helpt me? Ik ben momenteel bezig om een kinderboek te schrijven waarin een gevaarlijke nieuwe virusinfectie het leven bedreigt van alle konijnen in het bos. Een dwerg is bezig om een vaccin hiertegen te ontwikkelen. Om het verhaal echt over te laten komen moet ik te weten komen hoe een vaccin tegen een nieuwe virusziekte ontwikkeld wordt. Wat zouden de te nemen stappen kunnen zijn van de dwerg? Wat heeft hij allemaal nodig? Kan iemand mij hiermee heel alsjeblieft helpen? Ik heb er diverse boeken over geraadpleegd, maar tot nu toe alleen informatie gevonden over bestaande vaccins. Connie van Gils: connievangils@wanadoo.nl

Advertenties

3 Comments

  1. Dxc3xa9 virusman in Nederland heet Ab Osterhaus. Zit in Rotterdam op de Erasmus. Even googelen op zijn naam levert van alles en nog wat aan informatie op. En wie weet wil hij concrete overblijvende vragen wel beantwoorden. Hij doet niet anders dan de media te woord staan.

    Het internet is waarschijnlijk sowieso een betere bron voor het krijgen van een beeld van vaccinontwikkeling dan boeken. De afgelopen tijd is er bijvoorbeeld succes geboekt met een vaccin tegen baarmoederhalskanker (krijg je ook van een virus). Hoe ze daaraan gekomen zijn, moet nog aardig te reconstrueren of na te vragen zijn. De meeste onderzoekers vertellen graag over hun werk aan iemand die gexc3xafnteresseert is. En via het net zijn ze allemaal te vinden. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s